جونینیوی برزیلی و بهترین گل های او از روی ضربات ایستگاهی

جونینیوی برزیلی، نابغه ای با انگشت های جادویی

جونینیوی برزیلی بازیکنی که به سلطان ضربات ایستگاهی معروف بود. در دنیای فوتبال و مخصوصا این روزها بازار مقایسه بازیکنان و انتخاب بهترین هر پست داغ است. یکی از این بخش ها که بحث زیادی نیز در مورد آن می شود، انتخاب بهترین کاشته زن دنیا است. که در این بین نیز رقابت بین بازیکنانی چون مسی، کریس رونالدو، پیرلو، دل پیرو، دیوید بکهام، روبرتو کارلوس و همین جونینیو پرنامبوکانو و برخی دیگر بازیکنان حسابی داغ است. البته که ما قصدی برای انتخاب یا معرفی بهترین نداریم. شاید بتوان از لحاظ آماری به نتایجی رسید، اما هر یک از بازیکنانی که نام بردیم، در زمان خود بهترین بودند. از آن جایی که لذت فوتبال گاهی فراتر از رقابت و تعصب برای انتخاب بازیکن دلخواه است، بد نیست گاهی تنها از بهترین این لحظات فقط لذت ببریم.

جونینیوی برزیلی اسطوره ای در لباس لیون

جونینیوی برزیلی اسطوره لیون

شاید ضربات ایستگاهی فوق العاده این ستاره برزیلی، همواره یادآور تیم همیشه قهرمان آن سال های فوتبال فرانسه، لیون باشد. این بازیکن که کاپیتان این تیم نیز بود، 8 سال در این تیم توپ زد. 7 سال قهرمانی پیاپی از سال 2002 تا 2008 دستاورد بینظیر این تیم بود. تیمی که این روزها آنچنان حال و احوال خوشی ندارد و چند سالی نیز از لیگ قهرمانان اروپا به دور است. در هر حال در این سال ها این تیم با ستاره های خود، یکی از تیم های مطرح فرانسه بود. تیمی که حتی توانست با شکست رئال مادرید، این تیم را ناباورانه از اروپا حذف کند. جونینیو که بعد از 6 سال بازی در تیم واسگودوگاما برزیل به لیون پیوسته بود، بعد از سال ها بازی در این تیم به الغرافه قطر پیوست. و دو سال را در لیگ این کشور بازی کرد.

اما بازگشت دوباره به واسگودوگاما در سال 2012 و یک سال بازی در این تیم با به ثمر رساندن 11 گل دیگر برای او همراه شد. بعد از یک فصل جونینیو پرنامبوکانو به تیم نیویورک ردبولز آمریکا پیوست. و در سال آخر بازی خود نیز دوباره به تیم واسگودوگاما بازگشت. ایت ستاره برزیلی که یک هافبک بود، گل های زیادی نیز در جریان مسابقه و مخصوصا ضربات ایستگاهی به ثمر می رساند. تا جایی که یکی از رکوردداران در کاشته زدن به شمار می رود. رکوردی که نه فقط از جنبه آماری، که در مسابقات نیز نشان دهنده کیفیت بالای ضربات ایستگاهی این بازیکن بود. بازیکنی که فاصله توپ از دروازه آنچنان برایش اهمیتی نداشت. و با تکنیک خاص و ناب خود توپ را به شکلی خاص وارد دروازه حریف میکرد. تا تبدیل به یکی از بهترین کاشته زنان تاریخ شود.

رکورددار گلزنی از روی ضربات ایستگاهی

آمار گل های جونینیو پرنامبوکانو و دیگر بازیکنان از روی ضربات ایستگاهی

حالا که در این مقاله به گل های زیبای جونینیوی برزیلی اشاره کردیم، بد نیست نگاهی به آمار بهترین کاشته زنان تاریخ نیز داشته باشیم. همانطور که گفتیم، بازیکنان زیادی در طول دوران فوتبال، از روی ضربات ایستگاهی گل های زیبایی به ثمر رسانده اند. تا جایی که هواداران هر یک از آن ها، جدای از آمار گلزنی، بازیکن تیم خود را بهترین میدانند. البته که انتخاب بهترین در این امر کار سختی است، اما شاید نمایش آمار نشان دهد که کدام بازیکن آمار بهتری داشته است. از همین رو فارغ از تعداد کاشته های زده شده و یا نرخ تبدیل به گل آن، تنها به تعداد گل های به ثمر رسیده اکتفا میکنیم. آماری که نشان میدهد کدام بازیکن در طول دوران فوتبال خود کاشته بیشتری را تبدیل به گل کرده است.

  • جونینیو پرنامبوکانو / 77 گل
  • پله / 70 گل
  • ویکتور لگروتالیه / 66 گل
  • رونالدینیو / 66 گل
  • دیوید بکهام / 65 گل
  • لیونل مسی / 63 گل (با توجه به حضور در مستعطیل سبز، این آمار بروز خواهد شد)
  • دیگو مارادونا / 62 گل
  • زیکو / 62 گل
  • رونالد کومان / 60 گل
  • روجریو سنی / 60 گل

الگوی کاشته زنی جونینیو پرنامبوکانو برزیلی

الگوی کاشته زنی جونینیو

جونینیو که فوتبال خود را از باشگاه زادگاهش Sport Recife آغاز کرده بود، ضربات ایستگاهی زدن را از همان دوران نوجوانی آغاز کرد. در واقع خود او پیشتر گفته بود که تمرکز زیادی روی تقویت قدرت و مهارت انگشت های خود برای زدن ضربات ایستگاهی کردم. در همین رابطه او طی یک مصاحبه در مورد اینکه چطور تبدیل به یکی از بهترین کاشته زن های تاریخ شد، اینچنین گفت:

من کار خودم رو با تقلید کردن از ضربات مارسلینیو بازیکن تیم کورینتیانس آغاز کردم. او یکی از الگوهای من در فوتبال و اولین بازیکنی بود که توپ را با سر به زمین کوبیده و به رقص درآورده است. او در دو دوره جام جهانی سال های 1958 و 1962 نیز با برزیل قهرمان شد. در آن دوران نیز او این کار را انجام میداد. از آن زمان به بعد همه در حال استفاده از این فرمول هستند.جونینیوی برزیلی

جونینیو سپس ادامه داد که بعد از این که به فرانسه و تیم لیون ملحق شده بود، تکنیک لازم را پیدا کرده بود. در هر حال در تمامی این سال ها، این بازیکن گل های فوق العاده به ثمر رسانده است. شاید یکی از وجه تمایزهای جونینیو این بود که در فواصل نزدیک و دور توپ را گل میکرد. در واقع این توانایی را داشت هم به صورت فانتزی و با کات داخل پا، و هم با شوت های سرکش از راه دور دروازه حریف را باز کند. در هر صورت جونینیوی برزیلی گل های بینظیری از روی ضربات ایستگاهی به ثمر رسانده است.

تکنیک مخصوص جونینیوی برزیلی برای کاشته زنی

تکنیک و استایل مخصوص جونینیو برای زدن ضربات ایستگاهی

با اینکه خود جونینیو پرنامبوکانو از تقلید و تمریه برای زدن ضربات صحبت کرده است، اما با بررسی ضربات او میتوان دریافت از تکنیک جالبی بهره میبرده است. در واقع روشی که او برای زدن ضربات استفاده میکرده، به گونه ای بود که توپ پس از حرکت، چرخش و حرکتی در هوا نداشت. در واقع ضربه ای که او به توپ میزد، به گونه ای بود که توپ منحرف نمیشد. به همین خاطر نیز کم تر شاهد ضربات چرخشی یا کات دار از سمت او بودیم. در کنار تمام گل هایی که در مسابقات باشگاهی و اروپایی به ثمر رسانده، از گل خاطره انگیز او میتوان به یونان در جام کنفدراسیون ها در سال 2005 اشاره کرد. جالب است که استوک این بازیکن علاوه بر سال ها کاپیتانی در تیم لیون، به عنوان بهترین کاشته زن تاریخ در موزه این باشگاه نگهداری میشود.

با تمامی این تفاسیر، به نظر شما بهترین کاشته زن تاریخ کیست؟

دیدگاهتان را بنویسید