آشنایی با ورزشگاه اولدترافورد، به تئاتر رویاها خوش آمدید

ورزشگاه اولدترافورد بدون شک یکی از استادیوم های خاص فوتبال در جهان است. ورزشگاهی که آرزوی هر فوتبالیست و هر هواداری حضور در آن است. این ورزشگاه که میزبان بازی های تیم فوتبال منچستریونایتد است، قدمتی نزدیک به 100 سال دارد. که در این دوران بارها مورد بازسازی قرار گرفته و به ظرفیت آن نیز افزوده شده است. تیم منچستریونایتد در این ورزشگاه افتخارات زیادی را کسب کرده و بازی های هیجان انگیزی را نیز انجام داده است. با توجه به خاص بودن این ورزشگاه که به تئاتر رویاها نیز معروف است، در ادامه بیشتر در رابطه با تاریخچه و مشخصات آن صحبت خواهیم کرد.

نام استادیوم: اولدترافورد (Old Trafford)

لقب: تئاتر رویاها (The Theatre Of Dreams)

مالک: باشگاه فوتبال منچستریونایتد

تاریخ افتتاحیه: 19 فوریه 1910

هزینه ساخت: 90.000 پوند در سال 1909

گنجایش: 74310

تاریخچه ساخت ورزشگاه اولدترافورد

تاریخچه استادیوم اولدترافورد

ابتدا نام تیم فوتبال منچستریونایتد نیوتون هیث بود. که در سال 1902 به منچستر یونایتد تغییر نام داد. در همین حال و با توجه به تغییر ساختار باشگاه، مسئولان تیم تصمیم گرفتند تا استادیومی جدید و زیبا برای باشگاه بسازند. از همین رو در سال 1909 اقدام به ساخت ورزشگاه جدید کردند. به همین منظور در آن سال، جان هنری دیویس که مدیریت باشگاه را بر عهده داشت، هزینه زیادی را نیز برای احداث استادیوم اولدترافورد در نظر گرفت. طبق برآورد انجام شده و اعلام آن، نزدیک به 90 هزار پوند برای ساخت این استادیوم در آن زمان هزینه صرف شد. معمار ورزشگاه نیز فردی اسکاتلندی به نام آرچیبالد لیچ بود. که کار طراحی سازه را بر عهده داشت.

پس از شروع کار، در نهایت استادیوم در 19 فوریه سال 1910 تکمیل و رونمایی شد. و جالب اینکه بازی افتتاحیه ورزشگاه اولدترافورد، با بازی هیجان انگیز بین منچستر و لیورپول انجام شد. که در نهایت این بندر نشینان لیورپولی بودند که با نتیجه 4 بر 3 به پیروزی رسیدند. اما طی سال های آینده، این ورزشگاه شاهد افتخارات بسیاری برای شیاطین سرخ منچستری بود. افتخاراتی که تنها در سطح فوتبال انگلیس، که حتی در اروپا نیز همراه بود. تیمی که حتی با از دست دادن بسیاری از تیم خود در سال 1957، از پای نایستاد و توانست دوباره به شکلی معجزه آسایی قد علم کند. اتفاقی تراژدی که میتوانست تاریخ این باشگاه را دگرگون کند. اما چه بسا که همین روح اولدترافورد و حمایت هواداران این تیم، مسیر حرکت آن ها را هموار کرده باشد.

اولدترافورد به چه معناست؟

معنی نام اولدترافورد

شاید یکی از سوالات مهم بسیاری از علاقه مندان به فوتبال، در رابطه با نام این استادیوم است. نامی که در عین خاص بودن، چندان آشنا به نظر نمی رسد. از همین رو باید اعلام کنیم که این نام از منطقه ای در شهر منچستر گرفته شده است. منطقه ای به نام “ترافورد” که در شمال غرب انگلستان وجود دارد. در گذشته، این منطقه دارای دو تالار اصلی بود. که یکی از تالارها با نام ترافورد قدیمی یا همان اولدترافورد (Old Trafford)، و دیگر به نام ترافورد جدید یا نیوترافورد نام گذاری شد. از همین رو نام ورزشگاه اولدترافورد نیز نام خود را از همین تالار مشهور قدیمی گرفته است. ضمن اینکه برخی دیگر از ورزشگاه های انگلیس نیز نام خود را از محله اطراف خود دریافت کرده اند. مانند ورزشگاه هایبری که آن هم چنین شرایطی داشت.

معماری و لقب تئاتر رویاها

نمایی از داخل تئاتر رویاها

در رابطه با لقب معروف این استادیوم، میرسیم به نام یکی از اسطوره های تاریخ باشگاه، سر بابی چارلتون. که لقب تئاتر رویاها را او به این ورزشگاه داده است. به همین خاطر بسیاری از فوتبالدوستان، ورزشگاه اولدترافورد را نیز با این نام نیز می شناسند. این استادیوم دارای معماری بسیار جذابی نیز هست. طراحی که طی بازسازی های انجام شده نیز تلاش شده تا با حفظ اصالت خود، تاریخچه و باشگاه را نیز به نمایش بگذارد. ضمن اینکه طبق سنت نام گذاری جایگاه ها در فوتبال انگلیس، این ورزشگاه نیز دارای جایگاه هایی با نام اسطوره های باشگاه است. تا جایی که جایگاه شمالی به نام سر الکس فرگوسن، سرمربی افسانه ای این باشگاه، و بخش جنوبی نیز به نام سر بابی چارلتون نام گذاری شده است.

ظرفیت این ورزشگاه نیز 74.310 صندلی است. که سبب شده تا پس از استادیوم ومبلی، تبدیل به دومین ورزشگاه بزرگ انگلیس شود. البته نمیتوان نقش سر الکس فرگوسن را در افزایش ظرفیت و البته افزایش میل هواداران به حضور در استادیوم نادیده گرفت. ضمن اینکه این ورزشگاه، یکی از استادیوم های بزرگ قاره اروپا نیز محسوب می شود. طول زمین چمن حدود 105 با عرض تقریبی 68 متر میباشد. که ابعاد استانداردی را برای زمین فوتبال دارد. ضمن اینکه از یک سیستم مدرن گرمایش برای چمن ها نیز سود می برد. تا علاوه بر جلوگیری از یخ زدگی، کیفیت چمن نیز در تمامی فصول سال حفظ شود. مخصوصا که به دلیل بارندگی های بسیار در انگلیس، مهم است که چمن بازی، همواره شرایط مطلوبی داشته باشد.

یادبودها و نمادهای ورزشگاه اولدترافورد

مجسمه و نمادهای کار شده در ورزشگاه اولدترافورد

این ورزشگاه، در تاریخ خود، تاریخ پر فراز و نشیبی داشته است. از حادثه تراژدیک سال 1957 و سقوط هواپیما حامل این تیم در مونیخ، تا تبدیل شدن به انبار مهمات در جریان جنگ جهانی. به همین خاطر این بنا نه تنها یک استادیوم فوتبال، بلکه یک محل بینظیر از فرهنگ و تاریخ است. به همین خاطر در بخش های مختلف ورزشگاه شاهد نمادها و حتی یادبودهایی نیز هستیم. از مجسمه معروف سه گانه The United Trinity که در قسمت جلویی استادیوم اولدترافورد نصب شده است. جرج بست، دنیس لاو البته بابی چارلتون سه تن از اسطوره های فراموش نشدنی تاریخ این باشگاه، که به مجسمه سه قدیس نیز معروف است. تا تابلو بزرگداشت قربانیان حادثه 1957 که این تیم بسیاری از بازیکنان خود را در آن از دست داد.

همچنین از دیگر بخش های جذاب ورزشگاه میتوان به مجسمه مت بازبی، مربی با سابقه یونایتد تا برج ساعت که دارای تاریخچه جالبی هستند. این استادیوم که در جریان جنگ جهانی دوم بارها هدف حمله دیگر کشورها قرار گرفت، نه تنها از بین نرفت، بلکه تمام خاطرات و شکوه خود را در تمامی این سال ها حفظ کرد. تا بیشتر به لقب تئاتر رویاها که بر روی آن گذاشته شده، تطابق داشته باشد. امروزه نیز در هر بازی، هواداران این تیم ظرفیت ورزشگاه اولدترافورد را کامل پر میکنند و با سر دادن شعارهای خود، به تاریخ و تیم خود افتخار میکنند. تیمی که توانسته علی رغم تمامی مشکلات که در جریان این سال ها برایش پیش آمده، تبدیل به تیمی شود، که افتخارات بسیاری در سطح فوتبال انگلیس و اروپا کسب کرده است.

برنامه توسعه استادیوم اولدترافورد توسط رتکلیف

برنامه توسعه و بازسازی استادیوم اولدترافورد

اما پس از اینکه خانواده گلیزرها با فشار هواداران یونایتد بالاخره راضی به فروش بخشی از سهام این باشگاه شدند، رتکلیف یکی از برنامه های خود را معطوف بازسازی اولترافورد کرد. در واقع به اعتقاد مالک جدید و انگلیسی یونایتد، ورزشگاه جدید باید یک شاهکار بوده و حیرت همگان را برانگیزد. کاری که امروز بسیاری از باشگاه ها در پیش گرفتند و میتوان به سانتیاگو برنابئو جدید، بازسازی نیوکمپ و بسیاری دیگر از نمونه ها اشاره کرد. ضمن اینکه در صورت دریافت تاییدیه ها، بازسازی تنها مختص به خود ورزشگاه اولترافورد نمیشود. و بخش های بسیار دیگری نیز در اطراف این استادیوم بازسازی و به زمین یونایتدی ها اضافه میشود.

در حال حاضر این پروژه در دست بررسی است. چرا که برخی معتقدند میتوان کار مدرنیته ورزشگاه را بر روی همین استادیوم ظرف 8 سال انجام داد. اما برخی دیگر از معماران و پیشنهاد دهندگان، اعتقاد دارند بهتر است در کنار این استادیوم، ورزشگاهی جدید بنا شود. در هر صورت باید دید که چه سرنوشتی در انتظار تئاتر رویاهای شهر منچستر و ورزشگاه اولدترافورد است.

دیدگاهتان را بنویسید