ورزشگاه مورابا در شهر ریاض

ورزشگاه مورابا، خاص ترین پروژه ساخت استادیوم در عربستان

ورزشگاه مورابا را شاید بتوان یکی از خاص ترین پروژه های احداث استادیوم در دنیا معرفی کرد. پروژه ای که قرار است با یک معماری ویژه، آماده میزبانی مسابقات جام جهانی 2034 در کشور عربستان باشد. طرح این استادیوم پس از یک فراخوانی و با تایید شخض بن سلمان، به تائه وون پارک، معمار 38 ساله کره ای سپرده شده است. این معمار جوان که در یک شرکت مطرح بریتانیایی مشغول به کار است، طرح ویژه ای را برای این ورزشگاه در نظر گرفته است. طرحی که میتواند یک انقلاب در ساخت استادیوم های ورزشی در دنیا نیز محسوب شود.

ورزشگاه مورابا، الهامی از دشت و اقاقیا

طراحی ورزشگاه مورابا ریاض با الهام از گیاه های اقاقیا و دشت های بیابانی

عربستانی ها در ادامه پروژه های جاه طلبانه خود، توانستند میزبانی رقابت های جام جهانی در سال 2034 را از آن خود کنند. از همین رو این کشور در حال آماده سازی زیرساخت های خود برای برگزاری هرچه بهتر این رقابت ها است. در این راستا یکی از بخش های بسیار مهم در برگزاری بهتر بازی ها، ساخت ورزشگاه های با کیفیت است. اتفاقی که سبب شده تا مسئولان این کشور 15 استادیوم در 5 شهر خود را برای میزبانی از این بازی ها به فیفا ارائه کنند. البته که برخی از آن ها هنوز ساخته نشده و به عنوان طرح های پیشنهادی به فیفا ارسال شده است. یکی از این استادیوم ها، ورزشگاه مورابا در شهر ریاض است. استادیومی که طراحی ویژه آن، قطعا میتواند افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

برای طراحی این استادیوم، پارک 38 ساله با الهام از دشت های بیابانی و البته پوشش گیاهی اقاقیا در این منطقه، اقدام به طراحی این استادیوم کرده است. پارک در این رابطه اذعان داشته که قصد داشت تا از طراحی های سنتی و محدود استادیوم های رایج خارج شده، و یک فضای جدید شبیه به موزه یا گالری را ایجاد کند. فضایی که قادر است تا میزبانی 45 هزار تماشاچی را نیز برعهده بگیرد. اقدامی که سبب ارتباط هرچه بیشتر تماشاگران و بازدیدکنندگان با محیط و فرهنگ این کشور می شود. هدفی که در چند سال گذشته و با جدیت، مسئولان عربستانی در تلاش برای دستیابی به آن هستند. تا کشور خود را با برگزاری رویدادهای مختلف و جمع آوری ستارگان مطرح دنیای ورزش، بیشتر بر سر زبان ها بیندازد.

معمار پروژه استادیوم مورابا ریاض

معماری و فضای داخلی استادیوم مورابا

در رسانه ها، پس از اینکه با طرح این ورزشگاه مواجه شدند، بیشتر صحبت ها حول طراح آن انجام شد. چرا که معماری جوان توانسته بود تا با ارائه یک طرح جسورانه برای این ورزشگاه، خود را به عنوان طراح آن معرفی کند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، تائه‌ون پارک، که فارغ التحصیل معماری از دانشگاه آجو در سال 2014 است، این وظیفه را برعهده دارد. او که توانسته مدرک کارشناسی ارشد خود را نیز در سال 2017 از کالج سلطنتی هنر انگلیس دریافت کند، دوره معمار سلطنتی را نیز در دانشکده معماری بارتلنت لندن به پایان رسانده است. کالجی که از بهترین مدارس معماری در بریتانیا محسوب میشود.

برای اجرا پروژه ورزشگاه مورابا ریاض، طراحی و مهندسی اجرا این پروژه همگی تحت نظارت خود پارک انجام میشود. تا مشخص شود تمامی مسئولیت های مهم انجام این پروژه مهم و عظیم برعهده خود اوست. در همین رابطه پارک درمورد دریافت و انجام این پروژه گفته است:

این یک پروژه الهام بخش و البته چالش برانگیز برای من محسوب میشود. به همین خاطر از این فرصت برای تحقق رویاها و افکارم استفاده میکنم. ضمن اینکه قصد دارم تا پروژه های مهم و بزرگ دیگری نیز در سراسر دنیا انجام دهد. دوست دارم تا فضای سنتی موجود در معماری را به چالش بکشم و کمی از روش های متعارف تفکر در معماری فاصله بگیرم. تا با خلق ارزش ها، طرح های نوین و جدید ایجاد کنم.تائه‌ون پارک، معمار ورزشگاه مورابا

طبق برآوردها قرار شده است تا این استادیوم در سال 2032 و 2 سال پیش از آغاز بازی ها به بهره برداری برسد.

مورابا، در زمره بهترین استادیوم های دنیا

استادیوم مورابا عربستان، در شهر ریاض

با توجه به طراحی و معماری خلاقانه ورزشگاه مورابا، بی شک میتوان آن را در لیست بهترین ورزشگاه های فوتبال جهان قرار داد. استادیومی که با برخورداری از امکانات بروز و با کیفیت، حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت. البته که نمیتوان آن را با بهترین استادیوم های جهان مقایسه کرد، اما بی شک از لحاظ کیفی جزو برترین هاست. پیشتر نیز کشورهای حوزه خلیج فارس همچون قطر با برگزاری جام جهانی 2022 نمایش خیره کننده ای از استادیوم هیا مدرن و بینظیر داشتند. ورزشگاه هایی که علی رغم تمامی حواشی این بازی ها، توانست نگاه ها را به خود جلب کند. تا به این ترتیب بیش از پیش به قدرت فوتبال در رشد و تاثیرات اقتصادی آن بر روی یک کشور پی ببریم.

دیدگاهتان را بنویسید