دلیل رنگ لباس تیم های فوتبال ملی دنیا

تاریخچه جالب رنگ لباس برخی تیم های ملی فوتبال

رنگ لباس فوتبال همیشه یکی از نمادهای اصلی و هویت یک تیم ملی یا باشگاهی بوده است. تا جایی که با گذشت سال ها، بسیاری از هواداران، تعصب خاصی به رنگ تیم خود دارند. در هر فصل، یکی از نکات مهم، رونمایی از لباس تیم ها است. که تلفیق طرح آن و هماهنگی با رنگ اصلی تیم، بسیار مورد توجه رسانه ها و هواداران است. چرا که یکی از منابع درآمدزایی برای باشگاه های حرفه ای و کشورها است. اما این بار به جای ورود به مارکت کیت ها و شرکت های تولیدکننده البسه ورزشی، میخواهیم به برخی موارد استثنایی در رنگ لباس کشورها بپردازیم. تیم های ملی فوتبال در جهان که دارای رنگ لباسی متفاوت از رنگ پرچم کشورشان هستند. این که چطور رنگ اصلی لباس آن ها متفاوت از رنگ های پرچم کشورشان شد.

لباس های استثنایی فوتبال ملی در دنیا

شاید متداول ترین رنگ های لباس هر تیم ملی فوتبال در دنیا، بهره گیری از رنگ پرچم آن کشور است. مانند فرانسه که به تیم سه رنگ یعنی آبی، سفید و قرمز معروف است. که دقیقا مشابه رنگ پرچم این کشور است. یا تیم های مانند برزیل، آرژانتین، انگلیس و … که نمونه هایی از این دست هستند. اما هستند تیم هایی که حتی لقبی مشابه با رنگ لباس فوتبال خود دارند، اما رنگ لباس آن ها شباهتی با پرچم آن کشور ندارد. رنگی که شاید برای بسیاری از هواداران فوتبال جای سوال است که چطور برای لباس آن ها انتخاب شده است. رنگ و طرح هایی که هر کدام شاید تاریخچه جالبی را در پشت خود پنهان دارند. که دانستن آن ها میتواند جذابیت های ویژه ای برای هواداران و عاشقان کیت های فوتبال داشته باشد.

رنگ لباس تیم های فوتبال نه فقط از جنبه ملی، بلکه گاهی بازاریابی نیز مهم است. این که یک تیم بتواند به خوبی خود را با لباس و هویتی که دارد، به جهان نشان دهد. جایی که مسابقات جام جهانی یکی از مهم ترین بخش ها برای انجام این کار است. به همین خاطر هم هست که این داستان نه صرفا برای تیم های باشگاهی که برای تیم های ملی نیز اهمیت زیادی دارد. چرا که در کنار سفارش فدراسیون خود آن کشور، کمپانی های معروف تولید لباس در این زمینه رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند. که این رقابت اهمیت زیادی بر روی برند آن ها نیز دارد. اما اگر بخواهیم به تیم هایی که خلاف رنگ پرچمی که دارند، رنگ لباس متفاوتی را بر تن میکنند، به چند نام معروف می رسیم. ژاپن، ایتالیا، آلمان و هلند. که هر کدام داستان جالبی برای رنگ لباس خود دارند.

چرا رنگ لباس تیم فوتبال ژاپن آبی است؟

دلیل رنگ آبی لباس فوتبال ژاپن

یکی از تیم های جذاب در دنیای فوتبال بی شک از قاره آسیا است. ژاپن که به سامورایی ها نیز معروف هستند همواره با لباس رنگ آبی به میدان میروند. بر خلاف پرچم این کشور که به رنگ سفید بوده و یک دایره قرمز رنگ در مرکز خود دارد، سامورایی ها اما همیشه، از رنگ آبی به عنوان رنگ لباس فوتبال نخست خود استفاده می کنند. عمدتا نیز رنگ سفید به عنوان لباس دوم این تیم انتخاب می شود. شاید بتوان گفت به غیر از سال 1991، ژاپنی همیشه از این دو رنگ برای لباس خود استفاده کرده اند. اما نقطه عطف این ماجرا بی شک به مقدماتی جام جهانی سال 1954 برمیگردد. در آن زمان ژاپن که آنچنان فوتبال استاندارد و واحدی نداشت از تیم دانشگاهی خود برای این مسابقات استفاده کرد.

در آن سال ها فوتبال یک ورزش نو پا در بسیاری از کشورها بود. مخصوصا کشورهای آسیایی که کم کم در حال گسترش این پدیده در کشور خود بودند. سامورایی هم با اعزام تیم دانشگاهی توکیو به عنوان نماینده ژاپن، در مرحله انتخابی این بازی ها شرکت کردند. نکته جالب اینجا است که رنگ لباس این تیم دانشگاهی آبی بود. و در آن زمان همه ژاپنی ها را به این رنگ لباس شناختند. به همین خاطر نیز از آن سال به بعد، ژاپن برای حضور در مسابقات از رنگ آبی برای خود استفاده کرده است. تا به امروز که این رنگ به عنوان نماد اصلی برای معرفی تیم ملی ژاپن سناخته می شود.

ایتالیایی های ملقب به آتزوری

چرایی رنگ لباس تیم ملی ایتالیا

از جمله مهم ترین لقب استفاده شده برای تیم فوتبال ایتالیا، آتزوری است. آتزوری در زبان ایتالیایی به معنای آبی پوش است. در واقع ایتالیا یکی از کشورهای قدرتمند فوتبال در دنیا است که از هیچ کدام از رنگ های پرچم خود برای لباس اصلی استفاده نکرده است. اما این کار نیز دلیل جالبی دارد. ابتدا ایتالیایی از رنگ لباس سفید برای حضور در مسابقات استفاده می کردند. تا جایی که در سال 1910 و مسابقه در برابر فرانسه آبی پوش، آن ها تصمیم گرفتند تا رنگ سفید بپوشند. دلیل انتخاب این رنگ هم این بود که لباس سفید رنگ در آن زمان بسیار راحت تر در دسترس قرار میگرفت. ضمن اینکه ایتالیایی ها معتقد بودند که رنگ سفید برای آن ها خوش شانسی می آورد.

اما پس از دو مسابقه ایتالیا دیگر حاضر به پوشیدن رنگ سفید نشد. چرا که بسیاری اعتقاد داشتند فدراسیون این کشور به نشانه علاقه به خاندان ساوی که در ایتالیا حکومت میکردند و رنگ و نماد آنها آبی بود، تصمیم گرفت آبی پوش شود. به همین خاطر حتی تا به امروز نیز آن ها از این رنگ به عنوان رنگ لباس فوتبال خود بهره می برند. ضمن اینکه در بسیاری از مواقع لباس دوم ایتالیا نیز سفید است. که هم یکی از رنگ های پرچم این کشور است، و هم یادآور نخستین لباس این تیم در تاریخ فوتبال خود می باشد.

دلیل انتخاب رنگ لباس فوتبال هلند به رنگ نارنجی

رنگ لباس تیم فوتبال هلند

اما یکی دیگر از تیم های مطرح فوتبال دنیا که هواداران بسیاری نیز دارد، هلند است. هلندی ها که به لاله های نانجی معروف هستند، در مسابقات ملی کاملا از هواداران دیگر کشورها متمایز هستند. آن ها که همواره با لباس های تیم خود که به رنگ نارنجی است در استادیوم حضور پیدا می کنند، نمای زیبایی را در ورزشگاه ها ایجاد می کنند. هلند نیز یکی از تیم های استثنایی است که علی رغم وجود رنگ های آبی، سفید و قرمز در رنگ پرچم این کشور، از رنگی متمایز به عنوان لباس اصلی خود استفاده می کند. اما داستان استفاده از این رنگ نیز به گذشته و تاریخچه جالبی برمیگردد. که سبب شده تا هلندی ها از رنگ نارینجی به عنوان رنگ اصلی لباس های خود استفاده کنند.

نزدیک به 200 سال پیش، خاندانی با نام اورانیه در این کشور حکمرانی میکردند. این خاندان که از عوامل مهم پیروزی در نبرد با اسپانیایی ها بودند، در این کشور بسیار محبوب بودند. در زبان هلندی، اورانیه به معنای نارنجی است. به همین خاطر نیز به منظور قدردانی و البته یادبودی از این دوران، هلندی ها از رنگ نارنجی به عنوان رنگ اصلی کشور خود استفاده می کنند. البته که برای لباس دوم، رنگ های آبی، و یا مشکی و حتی سفید نیز بهره می برند. اما آنچه مسلم است در بین رنگ لباس تیم های فوتبال همواره نارنجی مختص به کشور هلند و به نوعی نماد و رنگ لباس فوتبال آن ها محسوب می شود. که حتی در لباس های دوم و سوم این کشور نیز گاهی از رگه های نارنجی نیز استفاده می شود.

ژرمن های یادآور کشور پروس

رنگ سفید و مشکی لباس فوتبال آلمان

برای پیدا کردن ریشه رنگ لباس تیم ملی آلمان باید حدود یک قرن به عقب برگردیم. ژرمن ها که همیشه از رنگ سفید و مشکی در لباس اصلی خود استفاده می کنند، در این سال ها شامل امپراتوری به نام پروس می شدند. این امپراتوری که شامل چندین کشور اروپایی میشد و یکی از قدرت های اصلی این قاره بود، دارای پرچمی به رنگ های اصلی سفید، مشکی و قرمز بود. با گذشت زمان و فروپاشی این کشور، آلمان و دیگر کشور ها به صورت جداگانه خود تبدیل به یک کشور شدند. اما این عامل دلیلی بر انکار گذشته از سوی ژرمن ها نشد. تا جایی که آن ها نیز حتی تا به امروز، علاوه بر استفاده از رنگ های مشکی و قرمز (و زرد) در پرچم خود، ار زنگ های یادآور پروسی در لباس خود استفاده می کنند.

به همین خاطر حتی تا به امروز نیز آلمان ها با تیشرت و جوراب سفید و شورت های مشکی رنگ در زمین حاضر می شوند. حتی رنگ قرمز و مشکی و گاهی سبز نیز رنگ های اصلی لباس دوم این کشور محسوب می شود. البته که این کار به صورت قطعی به دلیل کشور پروس شاید نباشد. اما استفاده از این طرح ها و رنگ لباس فوتبال این تیم و حتی مشابهات زیاد در پرچم این کشور، میتواند دلایل قانع کننده ای برای این داستان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید